Lucía Bataller: “Hi ha mesures que caldria mantindre quan tot passara”

 

lucia bataller

Lucía Bataller: “Hi ha mesures que caldria mantindre quan tot passara”

L'estat d'alarma ocasionat per la crisi sanitària de la COVID-19 ha canviat la nostra manera de viure i les activitats que realitzàvem dia a dia. “Abans anar a comprar era molt rutinari, però ara la gent fa la compra una vegada a la setmana i, sobretot de matí, ja que s'ha reduït l'horari per la vesprada”, explica Lucía Bataller, treballadora d'un supermercat i veïna de Simat de la Valldigna.

Lucía assenyala que tant ella com els seus companys i companyes van tindre nombroses reunions amb l'empresa i “ens demanaven que no ens alarmàrem, ja que poc a poc anirien introduint mesures per protegir-nos”. Reconeix que estes mesures han sigut un gran encert i “caldria mantindre-les quan tot passara com el fet de portar mascareta o els cristalls que separen les caixes dels clients”.

Per a ella, com per a la resta de companys, al principi va ser difícil, ja que s'havien de seguir moltes directrius, però “la gent ja pren consciència i, en cas contrari, el personal de seguretat els crida l'atenció”. A més, “a l'empresa contem amb metges i infermeres i, per tant, si tenim algun símptoma, els avisem el més prompte possible”.

Tant ella com el seu home treballen en un supermercat i reconeix que “tenim por a ser contagiats i contagiar a la nostra filla”. No obstant, explica que l'empresa els ha atorgat moltes facilitats i treballen a torns diferents per “poder estar amb ella i no deixar-la amb els avis, ja que tenen més risc”.

Per això, segueixen uns protocols abans d'entrar a casa. “Tenim un llavador enfront de casa i allí ho deixem tot i també desinfectem la compra”, assenyala. La seua filla també segueix la seua rutina i els recorda constantment la importància de llavar-se les mans. “La professora els va explicar a l'escola què era el coronavirus i sempre ens demana que anem amb molta cura”, assenyala Lucía.

La seua filla també ha sabut adaptar-se a les circumstàncies, tot i que, com explica Lucía, “està acostumada a seguir una rutina com anar totes les vesprades al parc”. Per això, estos dies, tant ella com el seu home, creen jocs, realitzen esport, fan postres... amb l'objectiu de divertir-se junts. “Intentem que cada dia realitze una activitat, li agrada molt fer fotos i vaig trobar una càmera i s'entreté”, recalca.

Altra de les coses que més li agrada fer és “preparar una picaeta, ja que tenim dos terrasses i traiem les cadires i ho fem com si fóra estiu”. Tot i això, Lucía reconeix que hi ha dies que “ho passe mal i he tingut ansietat i por perquè és tan irreal tot el que està passant”. “No pots abraçar ni besar a ningú i ha canviat tot tant”, lamenta. Espera que passe tot el més aviat possible i prompte puguen tornar a eixa normalitat tan ansiada.