Claudia Cabanilles: «He viscut tota la vida ballant»

256ded17-2bbf-4f3e-92bc-0c174bb04b61

Claudia Cabanilles: «He viscut tota la vida ballant»

Claudia Cabanilles tenia cinc anys quan es va iniciar en el món del ball i, des d’aquell moment, rarament s’ha perdut alguna classe. Sa mare va ser qui la va apuntar a ballet i, tot i que en la seua família no hi havia ningú que ballara, ha aconseguit inculcar esta passió a la seua germana menuda, qui practica ballet.

Esta jove de 19 anys ha treballat diferents disciplines de ball entre les quals es troba el ballet, el flamenc i el hip-hop, però, finalment, es va decantar per la dansa clàssica. Claudia destaca que «he viscut tota la vida ballant i, per això, el ball és tan necessari per a mi». No obstant, actualment ha de compaginar-ho amb els seus estudis de negocis internacionals a la Universitat de València, per la qual cosa no pot dedicar-li totes les hores que li agradaria. «Això comporta que no avance en alguns aspectes com la flexibilitat», recalca.

05a2f206-ba12-4d68-b1ef-bc2a9add8f94 Claudia Cabanilles, en els seus primers anys de ballet. 

Però, malgrat això, Claudia continua anant a una acadèmia de ball en Tavernes de la Valldigna tots els divendres de vesprada junt amb dues companyes més. Recalca que este tipus de ball té prou visibilitat, sobretot a escala local, ja que «participem en molts esdeveniments com cavalcades o festivals en diferents pobles».

Tot i el temps que porta ballant, esta jove continua posant-se nerviosa abans d’eixir a l’escenari, sobretot si es tracta d’actuacions en solitari al carrer, ja que «no hi ha cap focus i, per tant, veus els rostres de la gent directament». Tanmateix, reconeix que intenta no fixar-se en els assistents quan balla i, en cas d’equivocar-se, «improvise o faig els passos que més m’agraden o em sent més còmoda, encara que ho passe mal».

Malgrat la seua curta edat, Claudia s’ha presentat a diversos concursos com Got Talent, tot i que no va aconseguir superar l'última fase. «Em feia molta il·lusió presentar-me perquè sempre he vist el programa i, encara que no vaig arribar al final, vaig poder conèixer com funcionava tot per dins», recorda. Després d’haver superat el càsting en línia, la jove va acudir a Barcelona, però «no m’havia preparat tot el que haguera volgut». Claudia reconeix que, a llarg termini, tornaria a presentar-se a este concurs, però «amb la certesa d’estar ben preparada».

47f6374a-d4cc-4997-a9d5-8682a0d412fe bec54307-f1d4-47a5-98db-ab3442acc49c d6783379-4ecf-4e46-b1cc-12c263321ca3  Fotos: Óscar Camarena

A més, també ha estat a la VII edició dels premis al talent jove de la Comunitat Valenciana,on s’atorguen beques a joves que destaquen en alguna disciplina amb l’objectiu de reforçar la seua formació. Tot i que no va aconseguir la beca, reconeix que va ser «una experiència interessant, on vaig poder contar un poc la meua trajectòria».

Tot i haver-se presentat a molts concursos, Claudia reconeix que un dels dies més especials per a ella és el dia en què se celebra el festival de fi de curs, on «ensenye tot el que he aprés durant l’any a tota la gent i, sobretot, a la meua família».

Claudia reconeix que li agradaria dedicar-se al ball, però «pense que he arribat un poc tard, ja que no he pogut aprendre en cap conservatori de dansa i, per tant, no he pogut certificar el meu nivell». Tot i això, quan era més menuda, a Tavernes li oferiren presentar-se als exàmens per certificar el quart nivell d’Anglaterra i Rússia, dos de les acadèmies més prestigioses de dansa clàssica.

Claudia és una jove amb molts objectius en ments i un d’ells seria actuar a sa casa, és a dir, a Simat de la Valldigna, i segurament no tardarà en complir eixe somni.

8d277553-b024-4283-9107-42a0e7e0238c 59a0e3f0-1593-48b5-9a07-df08780ce0f7