• Inici
  • Actualitat
  • El Monestir de Santa Maria de la Valldigna acull una jornada sobre l’Estatut d’Autonomia

El Monestir de Santa Maria de la Valldigna acull una jornada sobre l’Estatut d’Autonomia

La jornada es celebrarà el dissabte, 21 d’octubre, amb motiu del 35é Aniversari de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana

IMG 2805 opt

El Monestir de Santa Maria de la Valldigna acollirà este dissabte, 21 d’octubre, una jornada per a commemorar el 35é Aniversari de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana amb diferents activitats programades per al llarg de la vesprada.
La jornada començarà amb una visita teatralitzada pel Monestir, amb el propòsit de que els visitants coneguen in situ i millor, el patrimoni i la història de Simat de la Valldigna en particular i de la Comunitat Valenciana en general.
A més, la visita serà dinamitzada amb reflexions on es treballarà el concepte d’Identitat Pròpia a partir de l’Estatut d’Autonomia, amb preguntes del tipus, què és?; en què ens afecta?; quins són els nostres drets?.
El cenobi és l’emplaçament perfecte per celebrar esta jornada atès que l’article 57 de l’Estatut d’Autonomia recull una referència expressa al Monestir de Santa Maria de la Valldigna. En l’article s’exposa que el monestir serà «...símbol de la grandiositat del Poble Valencià reconegut com a Nacionalitat Històrica». «...la Generalitat recuperarà, restaurarà i conservarà el monestir, i protegirà el seu entorn paisatgístic...», i continua, «...serà punt d’encontre de tots els valencians, i com centre d’investigació i estudi per a recuperar la història de la Comunitat Valenciana».
La regidora de Turisme, Marga Palomares, ha assenyalat que «este tipus d’activitats contribueixen ha aprendre sobre la nostra cultura i les nostres arrels, i també a descobrir el patrimoni que pertany a tots els valencians».
A les 20:00h a l’Església del cenobi actuarà el cantant de música tradicional valenciana, el xativí, Pep Gimeno «Botifarra», qui ja porta més de 30 anys actuant per tot el territori valencià, i qui a més, va rebre el Premi Ovidi 2007 al millor disc de folk i noves músiques per Si em pose a cantar cançons... i l’any 2013 va rebre la Distinció de la Generalitat Valenciana al Mèrit Cultural, en els reconeixements que s’atorguen el 9 d’octubre.
Les activitats són gratuïtes, sols cal inscriure’s per a participar en la visita guiada teatralitzada a l’Oficina de Turisme de Simat, i estan subvencionades per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, amb la intenció de realitzar actuacions relacionades amb el desenvolupament i la difusió de l’Estatut d’Autonomia. Tot i això, la jornada ha estat organitzada per la Regidoria de Turisme de Simat de la Valldigna amb col·laboració amb la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.