Simat de la Valldigna acull la X Mostra de Contescoltes

Al voltant de 350 professionals es donaran cita al Monestir de Santa Maria de la Valldigna

programa2017-2

Al Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna a Simat de la Valldigna es celebrarà este divendres, 20 d’octubre, la X Mostra de Contescoltes, la qual va nàixer l’any 2008 quan les inquietuds de diferents bibliotecaris escenificaren la necessitat de millorar i continuar aprenent noves propostes de narració oral, com també crear un espai d’intercanvi d’opinió entre els narradors i bibliotecaris.
Contescoltes es va crear amb els objectius de mostrar el treball d’aquells professionals que treballen per al foment de la lectura; crear un marc de participació i intercanvi entre els contacontes i els animadors o gestors culturals, bibliotecaris i altres mediadors que tinguen vinculació amb el món de l’animació lectora; fomentar la cooperació i comunicació; optimitzar recursos i oferir un espai per a la innovació.
Este any, amb motiu del dècim aniversari, el tema és 10 anys, 10 narradors i com a tribut a totes les darreres edicions es realitzarà un resum de les anteriors mostres i participaran professionals que ja han format part del Contescoltes. En estos deu anys han comptat amb 65 narradors i han escoltat més de 3.200 participants.
Tal i com ens comenten organitzadors de Contescoltes, any rere any es va modificant la mostra atès que es deixen enquestes on els participants poden donar la seua opinió i realitzar crítiques constructives per poder millorar cada edició. Durant estos anys, han anat incorporant-se noves tècniques de treball per millorar la difusió de la mostra. Com per exemple, s’han incorporat taules rodones o exposicions. A més, poc a poc s’ha consolidat com l’esdeveniment de referència entre els professionals dedicats al foment de la lectura, ja que l’any 2011 reberen el Premi Bibliotecari concedit per l’Associació de Bibliotecaris Valencians.
Víctor Mansanet, alcalde de Simat de la Valldigna, ha assenyalat que «la lectura és una eina indispensable per al desenvolupament de la personalitat de l’ésser humà. Per això, considere molt important esta iniciativa que acollim amb entusiasme».
Este any els municipis organitzadors són Barx, Rafelcofer, Requena, Simat de la Valldigna i Tavernes de la Valldigna. Però, els altres anys han comptat amb l’ajuda d’Ador, Montserrat i Xeraco. A més a més, compten amb la col·laboració de la Conselleria de Cultura, de Diputació de València, del Col·legi de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana, de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura i també compten amb la col·laboració de les mancomunitats de la Valldigna i la Safor.