• Inici
  • Actualitat
  • L’Ajuntament dóna suport a L’Associació Dorotea de Dones Maltractades

L’Ajuntament dóna suport a L’Associació Dorotea de Dones Maltractades

L'Ajuntament dóna suport a l'Associació Dorotea de Dones Maltractades

L’Ajuntament de Simat de la Valldigna va participar el proppassat cap de setmana en l’acte de constitució de l’Associació Dorotea de Dones Maltractades, que va tindre lloc a Sueca. A l’acte va assistir l’alcalde, Víctor Mansanet, qui va rebre una placa en agraïment a la col·laboració del consistori amb diverses iniciatives de l’esmentada associació. També va ser reconeguda la labor de suport i col·laboració del responsable de l’Oficina contra la Violència de Gènere del Jutjat de Sueca, Agustí Sapinya; i l’editor David Vidal.

Familiars i amistats de dones víctimes de la violència de gènere van acudir-hi, entre les quals hi havia gent de Simat. Les dirigents de l’associació van explicar el treball que realitzen i van presentar els seus projectes de futur. L’objectiu principal de l’associació és ajudar i assessorar les donés víctimes de la violència masclista. Per la seua part, Víctor Mansanet reafirmà el compromís de l’Ajuntament amb el que qualificà “una lacra social contra la qual hem de lluitar per eradicar-la”.

Agustí Sapinyà explicà que el nom de l’associació fa honor a la primera dona que va presentar una denúncia contra el seu espòs, el 1855. Precisament eixa denúncia es va presentar en el Jutjat de Sueca i la persona maltractada va lluitar d’una manera agosarada i valenta contra una una situació de maltractament. “La seua actitud va ser, i és avui encara, una referència i un exemple per a les dones víctimes de la violència de gènere”, va concloure Sapinya.