• Inici
  • Actualitat
  • La ciutadania de Simat participa en la lluita contra la violència de gènere

La ciutadania de Simat participa en la lluita contra la violència de gènere

IMG-20161128-WA0009IMG-20161128-WA0008IMG-20161128-WA0010

La ciutadania de Simat participa en la lluita contra la violència de gènere

 

 

 

 Aquest cap de setmana ha estat dedicat a conscienciar la ciutadania de Simat de la Valldigna perquè lluite contra la violència de gènere. Divendres, 25 de novembre de 2016, a poqueta nit, va celebrar-se en el saló de plens de l'Ajuntament de Simat de la Valldigna una xarrada sobre el maltractament a les dones, en què van intervindre el magistrat José Luis Mendoza Gastearena, jutge de Primera Instància i Instrucció i Violència de Genere de Sueca, la fiscal Carmen Tamayo, del mateix jutjat; Agustí Sapinya, tècni de l'Oficina d'Atenció a la Víctima de la Violència de Gènere de Sueca; i Carmen Maria, presidenta de l'Associació Dorotea, de Víctimes de Violència de Gènere. Va presidir l'acte Víctor Mansanet, alcalde de Simat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El saló de plens municipal es va omplir de gent. Entre els assistents hi havia el president de la Mancomunitat de Municipis de la Valldigna, Vicent Ribera; les regidores de l'equip de Govern, Maria José Gregori, Marga Palomares i Almudena Donet; les edils de la Corporació, Imma Cunyat, Genoveva Chorro i Mónica Sancirilo; el comandant de la caserna de la Guàrdia Civil de Simat, Carlos Javier García, junt amb altres agents; el cap de la Policia Local de Simat, José Ferrer i agents de Simat i Benifairó de la Valldigna; el cap de Protecció Civil de Tavernes de la Valldigna, Julio Miralles; i representants de l'Associació d'Ames de Casa, l'AMPA i la directora del CEIP Valldigna, Futbol Base Simat, l'Associació de Jubilats i Pensionistes, el Club de Córrer la Llebre, entre altres.

Emotives intervencions

Al final de l'acte, hi hagué algunes emotives intervencions, com les de la presidenta de Dorotea, Carmen Maria, la d'una mare, resident a Simat, la filla de la qual va patir greus lesions físiques infligides per la seua exparella; i la del mateix alcalde, Víctor Mansanet, qui va fer referència a un cas de maltractament i segrest d'una menor, ocorregut fa quatre anys a Simat, en què va ser decisiva la denúncia d’una testimoni i la intervenció de la Policia Local per a l’alliberament de la menor i la captura de l’agressor. Tot i que les agressions, i fins i tot les morts per violència de gènere continuen, el jutge José Luis Mendoza, la magistrada Carmen Tamayo i el tècnic Agustí Sapinya, van mostrar la seua esperança perquè s'experimente un canvi no només en la millora de la legislació, sinó també en l'educació dels menors, la preparació dels agents socials i de seguretat, i la col·laboració de la ciutadania i sobretot de les víctimes en la lluita per la eradicació d'aquesta lacra social. "Resulta essencial perdre la por i denunciar les agressions", afirmaren els experts.

Finalment, l'endemà dissabte, se celebrà una Cursa Solidària contra la Violència de Gènere, organitzada per l'Ajuntament de Simat i la Policia Local en col·laboració amb el Club de Córrer la Llebre, de Simat de la Valldigna. Va participar-hi un nombrós públic de totes les edats, el qual va fer un circuit de 2 quilòmetres al voltant del municipi.