• Inici
  • Actualitat
  • Tots els grups de la Corporació de Simat aproven per unanimitat una moció sobre el Consultori de Salut

Tots els grups de la Corporació de Simat aproven per unanimitat una moció sobre el Consultori de Salut

 collage_3.jpeg

Que es restituïsca el servei de Pediatria i es cobrisca amb personal competent, com més prompte possible, la plaça d'administratiu/va en jornada completa, pel bé dels pacients del Consultori Auxiliar de Salut de Simat, dels professionals sanitaris que els atenen i a fi de prestar un millor servei i una major qualitat assistencial. Aquesta és la moció aprovada per unanimitat al Ple de l'Ajuntament del passat dilluns 29 de novembre, amb els vots d'Esquerra Unida-Simat Unida, PSPV, PP i Compromís.

A més, amb l'aprovació de l'esmentada moció, iniciativa de l'alcalde de Simat, Victor Mansanet, la Corporació Municipal decideix elevar la instància a la consellera, a la secretària autonòmica i a la directora general de Recursos Humans de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, així com a la direcció del Departament de Salut de Gandia.

"És un cas molt important, Simat ha de tindre aquests serveis ben coberts perquè són de vital importància per a la salut del veïnat. A més, sempre s'ha demostrat que si Corporació i ciutadania estem units es poden aconseguir els nostres justs propòsits", declara Mansanet.

A l’actual administrativa destinada al Consultori Auxiliar de Simat se li va notificar fa unes setmanes que ara ha de partir la seua jornada amb Benifairó de la Valldigna, amb menys de la meitat nombre d’habitants (1.400 habitants) que Simat (3.400).

A més, pel poble ja s'estan recollint firmes des de fa un parell de setmanes per fer pressió ciutadana i aconseguir així el que creuen just, i divendres es posaran totes les fulles en comú per a fer recompte i enviar-les on siga preceptiu.

Cal recordar que l’Ajuntament de Simat va subscriure el 18 de gener de 2021 un conveni amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a la prestació d’assistència sanitària ambulatòria, el qual reconeix que el servei ha d’estar cobert pel personal dependent de la Conselleria amb competències en matèria de sanitat en horari de 8h a 15h i exclusivament per al manteniment del servei sanitari del municipi de Simat.

GABINET DE PREMSA DE L'AJUNTAMENT DE SIMAT DE LA VALLDIGNA