• Inici
  • Actualitat
  • Simat participa en la primera trobada de pobles màgics a La Adrada (Ávila)

Simat participa en la primera trobada de pobles màgics a La Adrada (Ávila)

todos_posando.jpeg

Totes les persones assistents a la trobada nacional de pobles màgics de Espanya posant davant del Castell de Monbeltrán.

Aquest passat cap de setmana es celebrà la primera trobada nacional de pobles màgics d'Espanya a La Adrada (Ávila), on Simat va estar representada pel tinent d'alcalde i regidor de Turisme, Joan Vicent Bañuls, i la Tècnica de Turisme del poble, Sara Pastor.

Una trobada on va participar la vicepresidenta tercera de Govern i ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic,Teresa Ribera, qui va inaugurar els actes al Castell de l'Adrada, amb el propòsit de fixar una estratègia comú i de col·laboració entre diferents institucions i organismes per dotar d'oportunitats al medi rural.

castillo_con_lona.jpeg

En paraules de Bañuls, la trobada ha sigut molt profitosa "per a intercanviar experiències amb altres municipis de similars característiques turístiques i agafar noves idees". En ella es formaren diverses taules de treball on es desenvoluparen desafiaments i oportunitats baix el lema Un Medi Rural Viu en el Marc de l'Agenda 2030, per tal d'afrontar reptes com ara la posada en pràctica de l'Agenda 2030, la desigual demografia, la població jove rural o la promoció territorial i difusió de la plataforma.

L'associació dels Pueblos Mágicos, composta actualment per poc més d'un centenar de municipis, està considerada en l'actualitat com la xarxa de municipis de promoció territorial més important d'Espanya.

Es tracta d'una iniciativa que pretén ajudar els municipis a posar en valor els seus recursos locals impulsant el Desenvolupament Turístic Local, analitzant cada territori en base a la seua qualitat de vida, el seu urbanisme i patrimoni, festes i tradicions, gastronomia i productes locals, els seus paisatges... etc. Unes característiques que fan de Simat un poble únic i màgic.

GABINET DE PREMSA DE L'AJUNTAMENT DE SIMAT DE LA VALLDIGNA