• Inici
  • Actualitat
  • Simat se suma a l’homenatge pels espanyols deportats i morts als camps de concentració

Simat se suma a l’homenatge pels espanyols deportats i morts als camps de concentració

logo 1 simat 14 x 16

Simat se suma a l’homenatge pels espanyols deportats i morts als camps de concentració

Simat de la Valldigna se suma hui, 5 de maig, a l’homenatge pels espanyols deportats i morts en Mauthausen i en altres camps i a totes les víctimes del nazisme d’Espanya. Esta data coincideix amb la commemoració de l’alliberament en 1945 del camp de Mauthausen-Gusen, a Àustria, on milers d’espanyols van patir l’extermini nazi.

Vora 5.300 espanyols van ser assassinats en els camps de concentració nazi i, concretament, va hi haure 8 deportades i 647 deportats procedents de 271 municipis valencians.

Per això, el Consistori, junt a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, vol honrar la memòria dels deportats i deportades i reconèixer que representen una part fonamental de la nostra història democràtica pel seu exemple de sacrifici i lluita per la democràcia i llibertat.

«Estem plenament convençuts que la vacuna efectiva contra els totalitarismes consisteix a recordar a les víctimes, comprendre el succeït i transmetre i a la societat perquè mai més puga succeir», declaren des de la FVMP.