• Inici
  • Actualitat
  • Xerrada “Què fem amb la COVID? Mesures de prevenció i protecció?”

Xerrada “Què fem amb la COVID? Mesures de prevenció i protecció?”

logo 1 simat 14 x 16

Xerrada “Què fem amb la COVID? Mesures de prevenció i protecció?”

L’alcalde de Simat de la Valldigna, Víctor Mansanet, ha participat este matí en la segona conferència del cicle ““COinMUNIDAD de la Safor y la Vall d’Albaida: La comunidad se moviliza frente a la pandemia”, baix el nom “Què fem amb la COVID? Mesures de prevenció i protecció”, organitzat pel Centre de Salut Pública de Gandia.

Durant la intervenció, diferents professionals sanitaris d’alguns centres de salut de la comarca han explicat “com seguir amb les nostres vides de la forma més segura possible”.

Així, han abordat les 6M que cal tenir presents en el dia a dia com són l’ús obligatori de la mascareta, la distància d’almenys 1,5 metres, el llavat constant de mans, menys contacte, més ventilació i quedar-se a casa si apareix qualsevol símptoma.

Els sanitaris han aprofitar per aclarir alguns dubtes entorn les mascaretes com els diferents tipus que hi ha presents al mercat, la seua utiltzació de manera adequada, com guardar-la o què fer si són reutilitzables. Durant l’explicació, els especialistes també han recordat que “les mascaretes de tela són les menys recomanables i, per això, sols cal utilitzar-les com a últim recurs”. A més, han explicat alguns mètodes per a que no ens moleste la goma o no s’entelin les ulleres. “L’eficàcia de la mascareta depén del seu ús”, han remarcat.

Per altra banda, han mostrat com cal relacionar-se de manera adequada amb l’entorn per evitar contagis avantposant, per exemple, els espais a l’aire lliure o les activitats en línia. En el cas de reunir-se en espais tancats, han destacat que és important ventilar permanentment i de manera creuada.

Els professionals sanitaris han conclós la xerrada destacant que “no som éssers individuals, vivim en comunitat i, per això, les nostres actituds van a influir en els demés i en el transcurs de la infecció”.