Dia Mundial de la Salut

salut

Dia Mundial de la Salut

Ahir, 7 d’abril, es va celebrar el Dia Mundial de la Salut. Des de l’Ajuntament de Simat de la Valldigna volem reivindicar el gran treball que realitzen totes aquelles persones que treballen dins d’este àmbit.

Des de fa un any, el món sancer s’ha vist sumit en una crisi sanitària a causa de la COVID-19. Durant estos mesos, hem aprés la importància que té la salut a les nostres vides i la gran tasca que realitzen des de diferents organismes per garantir-la.

La Organització Mundial de la Salut s’ha compromés a garantir que totes les persones, en qualsevol lloc, tinguen dret a una bona salut. Tot i això, la COVID-19 ha posat de manifest que sols algunes persones tenen millor accés als serveis de salut que altres segons la societat en què viuen. Este fet no sols és injust, si no també evitable i, per això, les diferents institucions han de garantir que totes les persones tinguen unes condicions de vida i un treball que afavorisquen la salut.

La COVID-19 ha colpejat durament a tots els països, però ha tingut major impacte en les comunitats vulnerables, que han estat més exposades a la malaltia i amb més recursos per accedir a uns serveis sanitaris de qualitat.

Per això, des del Consistori reivindiquem una millora d’esta situació i, a més, volem realitzar el nostre xicotet homenatge destacant el treball d’alguns veïns i veïnes del municipi.