• Inici
  • Actualitat
  • La Real Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles visita el Monestir

La Real Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles visita el Monestir

logo 1 simat 14 x 16

La Real Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles visita el Monestir

El president de la Real Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València, Manuel Muñoz Ibáñez, junt a altres acadèmics, va visitar ahir, dimarts 20 d’octubre, el Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna. A la visita també van acudir tècnics de la Conselleria de Cultura, Educació i Esports per a avaluar l’estat de conservació del monument artístic i històric.

Esta setmana s’ha donat a conèixer que el govern valencià destinarà 300.000 euros durant el pròxim exercici per a obres de restauració i conservació del cenobi, a més de 100.000 per a les activitats programades pel Centre d’Interpretació de Música Medieval. Per a l’alcalde de Simat de la Valldigna, Víctor Mansanet, «les actuacions són indispensables per a reprendre les activitats que es desenvolupen dins del recinte monacal, tant si són de programació com de conservació i restauració».

Tot i que, l’alcalde de Simat considera que «les quantitats pressupostades no cobreixen totes les actuacions que haurien de portar-se a terme, sí que valora la disposició del govern valencià per a recuperar un espai públic important pel qual figura, en l’estatut d’autonomia, com a ‘’temple espiritual, històric i cultural de l’antic Regne de València i símbol de la grandesa del poble valencià’’».

Per a Víctor Mansanet, l’activitat del CIMM és «fonamental per a donar-li una projecció al Monestir fora de la comarca». Cal dir que este centre és el primer que es crea a tot l’estat espanyol i un dels pocs que existeixen a Europa. Recentment es va celebrar el primer Festival InternacionalMedieval Infantil de tot el continent. «Aquest tipus d’actuacions no només prestigien el Monestir i la nostra comarca, si que també representen un punt de referència per a la cultura de qualitat que volem que es faça al País Valencià», recalca Mansanet.