• Inici
  • Actualitat
  • Les alumnes del Taller de la Memòria recuperen la seua història

Les alumnes del Taller de la Memòria recuperen la seua història

taller

Les alumnes del Taller de la Memòria recuperen la seua història

El pròxim dimarts 6 de setembre, les quinze alumnes del Taller de la Memòria, que es realitza setmanalment a la Casa de la Cultura de Simat de la Valldigna iniciaran un projecte audiovisual, amb la col·laboració de l’Ajuntament del municipi, on tractaran diferents aspectes autobiogràfics.

Durant cada sessió, les alumnes tractaran un tema diferent, que serà gravat i editat posteriorment per compartir-ho a la web i les diferents xarxes socials del Consistori. L’objectiu és recollir una part de la història d’estes veïnes i del municipi de Simat de la Valldigna en general, ja que, com explica la professora del taller, Sandra Souto, «elles són una font de saviesa que ha de quedar guardada per a les futures generacions». Per tant, considera que «és una gran oportunitat per conèixer els canvis que ha patit el municipi i la seua gent».

El primer tema que tractarà l’alumnat estarà centrat en l’ús del valencià coincidint amb la celebració del 9 d’Octubre, dia de la Comunitat Valenciana. Així, cadascuna haurà d’explicar quina llengua utilitzava durant la seua infantesa, assenyalar termes que s’utilitzen de manera diferent als municipis de la Valldigna o explicar conceptes i refranys que ja no s’empren, entre d’altres.

Des del Consistori, destaquen que «es tracta d’una activitat necessària, ja que elles són la veu del nostre poble».

 taller 2-min