• Inici
  • Actualitat
  • S’inicien les obres de millora del traçat en la carretera CV-600 de Barxeta a Simat

S’inicien les obres de millora del traçat en la carretera CV-600 de Barxeta a Simat

logo 1 simat 14 x 16

S’inicien les obres de millora del traçat en la carretera CV-600 de Barxeta a Simat

El pròxim dilluns 21 de juny comencen les obres de millora del traçat en la carretera CV-600, que uneix Barxeta amb Simat de la Valldigna i, concretament, el tram entre PK 15+500 i el PK 16+100 (Palomara), en el terme municipal de Simat.

L’alcalde del municipi, Víctor Mansanet, ha destacat que «es tracta d’una obra necessària, que està sent sol·licitada des del 2017, per millorar la via que comunica el Pla de Corrals i la Costera, subvencionada per la Diputació de València amb un pressupost de més de 605.000 euros». No obstant, Mansanet reconeix que «no és el millor moment per iniciar-les, ja que en esta època augmenta el trànsit i l’afluència d’estiuejants en la zona».

Per això, el passat dilluns 8 de juny, l’alcalde es va reunir amb la direcció de l’Obra, tècnics del Servei de Carreteres de la Diputació, un representant de l’empresa adjudicatària, PAVASAL, i l’arquitecte municipal, ja que l’obra s’hauria d’haver iniciat el passat mes de març, però la declaració de l’estat d’alarma va comportar la suspensió.

Durant l’encontre també es va destacar que es tracta d’una obra que presenta una gran dificultat en la seua execució degut a la seua envergadura. Tot i això, l’Ajuntament ha aconseguit que s’autoritze el pas de vehicles que justifiquen la necessitat de passar per eixa via per qüestions d’urgència o de caràcter essencial, com visites, proves o atencions mèdiques i sanitàries programades, citacions de caràcter notarial, judicial o administratiu, o per mobilitat reduïda, controlat per operaris de PAVASAL i en horari de treball en l’obra.

Des de l’Ajuntament destaquen la importància d’iniciar les obres per «major seguretat vial, la millora de la circulació del trànsit rodat, la connexió intercomarcal, l’afavoriment del turisme de qualitat i, a més, suposa un escàs impacte paisatgístic i mediambiental».