El CIMM continua la seua activitat en línia

logo 1 simat 14 x 16

El CIMM continua la seua activitat en línia

El Centre Internacional de Música Medieval també va haver de paralitzar des del passat mes de març els cursos que estaven realitzant-se al Monestir de la Valldigna com a conseqüència de l'estat d'alarma que viu el territori degut a la crisi sanitària de la COVID-19.

Però, com explica la seua directora, Mara Aranda, “s'han crescut davant esta situació” i, per això, han decidit realitzar dos dels cursos en línia. “Esta situació ens ha impulsat a oferir més incentius dotant de més contingut al centre per a que siga més atractiu”, assenyala. Aranda explica que esta decisió es va prendre quan “vam detectar que no hi havia data fixa per poder reprendre les activitats presencials amb normalitat i, per tant, les diferents institucions es van mobilitzar per acomplir amb els objectius”.

Les activitats van començar el passat divendres 8 de maig i s'extendran durant els mesos de maig i juny amb una durada de dos hores i mitja setmanals fins completar les deu hores i els alumnes tindran l'opció d'obtindre un certificat o punts per convalidar en conselleria.

L'especialista alemanya Maria Jonas ha sigut l'encarregada d'iniciar el curs, que estarà dedicat a la vida i obra musical d'Hildegard von Bingen. Per la seua banda, la filòlega alemanya, musicòlega i pedagoga Susanne Ansorg continuarà amb la formació basada en els instruments de corda medievals.

Els cursos pararan a l'estiu i es reprendran en octubre, tot i que “és difícil preveure com es podran realitzar en un futur”.

La directora del centre s'ha mostrat satisfeta amb l'acollida, ja que “s'ha demostrat que hi ha altres maneres i són efectives i, amb esta crisi, s'ha descobert una opció molt vàlida i real, on la comunicació en línia pot coexistir i competir amb la presencial”. A més, este sistema ha permés que s'amplie el nombre d'alumnes i les fronteres. Aranda ha recalcat que esta major visibilitat “ajudarà al centre, ja que es tracta del primer centre de música medieval a Espanya i, a més, la música medieval està absolutament vinculada amb Europa i Espanya és l'epicentre”.

Aranda ha aprofitat per recalcar les conseqüències que patirà la cultura a causa d'esta crisi i destaca que “seran necessàries algunes mesures per part de l'administració per mantindre les persones que vivim exclusivament dedicades a generar cultura i teixit que sostinga tota l'activitat cultural, treballant per configurar un ecosistema plenament funcional. Per això, recalca que “de moment i davant la situació cal implementar mesures, buscar recursos i inspirar-se en altres moments de la història en què han passat coses semblants”.

A més, ha destacat la importància de la tecnologia, que “mai ha estat tan desenvolupada i pot suplir tot allò que no es pot fer de manera presencial” aconseguint resultats que ja apunten a ser més que positius en base a les matrícules rebudes per als cursos que es posen en marxa amb alumnes de Xile, Mèxic, Venezuela, Alemanya, Àustria o EEUU.