El Monestir de la Valldigna se suma al Dia de la Dona

f9628da0-6cd4-4b46-ace8-8356aec74292

El Monestir de la Valldigna se suma al Dia de la Dona

El 8 de març es va realitzar una visita centrada en el paper de les dones de la Valldigna

L’oficina de Turisme de Simat de la Valldigna, en col·laboració amb el Monestir de Santa María de la Valldigna, va organitzar el passat diumenge 8 de març una visita temàtica centrada en el paper de les dones de la Valldigna tant a l’antiga Mesquita de la Xara com a la Font Gran, el llavador i el Monestir de la Valldigna.

Així, durant la visita, els van explicar el paper essencial que van tindre les dones tant a casa a través de la cura dels fills i la llar o els treballs habituals que realitzaven, entre els quals es trobaven llavar la roba, criar als xiquets, recollir olives...

Els visitants també van poder conéixer el tipus de matrimoni que hi havia a l’època, en el qual podien estar fins amb quatre dones, tot i que no era habitual en zones rurals, les condicions que podien exigir als seus marits o com es duia a terme el divorci.

Durant la visita, també els van explicar que enfront de la Font Gran hi havia un hostal, el qual la població va demanar a l’abat que enderrocaren, ja que els homes bevien allí i deien paraules deshonrades a les dones que hi passaven.

Tot i la temàtica d’esta visita, les persones interessades poden disfrutar de diferents tipus de visites guiades pels recursos turístics del municipi totes les setmanes, ja siga de manera individual o en grup.

335606e0-10d4-43e1-aa7e-017cb64e7b12