Simat se suma al Dia de la Natura

Dia de la Natura

Simat se suma al Dia de la Natura

Hui, 3 de març, se celebra el Dia Mundial de la Natura, que va ser proclamat per la Organització de les Nacions Unides per reivindicar la importància de la flora i la fauna i el seu valor ecològic, paisatgístic, social, científic i educatiu.

Esta data marca l’aniversari de l’aprobació en 1973 de la Convenció sobre el Comerç Internacional d’Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres (CITES), que juga un paper fonamentak en la protecció d’espècies.

Per aixó, Simat de la Valldigna se suma a esta celebració posant en valor el nostre entorn paisatgístic, el qual vos convidem a visitar, però, sobretot, a respectar. I, per altra banda, denuncia l’emergència climàtica que estan sofrint estes zones i que comporta la desaparició d’algunes espècies, tant de fauna com de flora. Per tant, des del consistori es reclama una major implicació de les institucions per salvar la nostra natura i canviar la situació.

El regidor de Medi Ambient, Josep Gregori, ha destacat que “hem de ser conscients i Simat ho és, que l’acció antròpica és la principal causant de l’impacte a la natura”. I, per tant, ha recalcat que “qualsevol acció positiva cap a ella, per menuda que siga, serà suficient per mantenir els ecosistemes en equilibri i, en conseqüència, poder aprofitar el que ens ofereix”. Gregori ha recordat en este dia la frase d’Henry David Thoreau, que assenyalava que “en la natura està la preservació del món”.

Per a reivindicar esta data, el diumenge 8 de març, celebrarem el Dia de l’Arbre i la Natura al municipi amb algunes activitats, on els nostres paisatges seran els protagonistes.