La muntanya del Toro estrena observatori de fauna silvestre

 

observatori 3

La muntanya del Toro estrena observatori de fauna silvestre

L’Ajuntament de Simat de la Valldigna, a través d’una subvenció del Patronat Provincial de Turisme provinent de la Diputació de València, ha instal·lat un observatori de fauna silvestre a la zona del pla de la Creueta del Toro. Així, els visitants podran apreciar les zones d’anidament d’aus i els llocs de cria de mamífers i rèptils.

Els objectius d’este observatori són donar un millor servei als turistes que realitzen les rutes de senderisme i, per altra banda, afegir valor a este itinerari natural i, així, atraure un perfil diferent de visitants, interessats en activitats relacionades amb observació d’animals.

Des de la regidoria de Turisme reivindiquen el treball per posar en valor les sendes històriques i naturals per dinamitzar el turisme i els recursos. Així, el regidor de Turisme, Joan Bañuls, ha recalcat la importància d’esta zona, ja que es tracta d’un Lloc d’Interés Comunitari (LIC)i una Zona Especial de Protecció d’Aus (ZEPA) situat a les serres del Mondúver.

Bañuls ha recalcat, a més, que «els visitants podran gaudir de les vistes, ja que es tracta d’una zona de pas d’aus migratòries i també es poden observar altres animals com raboses o porcs senglars».

Per altra banda, s’ha instal·lat un pla direccional a l’encreuament del PR-CV 50. Actualment, el consistori també està treballant en la restauració de la senyalització de la Ruta de l’Aigua.

observatori del toro