• Inici
  • Actualitat
  • Simat conclou el programa Et Formem i anuncia una segona fase

Simat conclou el programa Et Formem i anuncia una segona fase

et formem

Simat conclou el programa Et Formem i anuncia una segona fase

Simat de la Valldigna ha finalitzat este matí la seua I edició del projecte «Et Formem. Conservació i millora de muntanyes de Simat» amb un acte de cloenda, on s’ha entregat el certificat de professionalitat «Activitats auxiliars en conservació i millora de muntanyes» a l’alumnat participant. A l’acte, ha acudit la corporació municipal, el veïnat del municipi i representants de diferents associacions.

Durant l’acte, la directora, Ana Fernández Rojo, ha destacat l’èxit del projecte, ha manifestat la implicació de l’alumnat i, a més, ha donat les gràcies al consistori per l’ajuda rebuda durant estos sis mesos. Per la seua banda, una de les alumnes ha agraït l’oportunitat que els han donat i ha recalcat el bon ambient que s’ha creat destacant que «tots els companys esperem que l’any que ve siga igual».

L’alcalde del municipi, Víctor Mansanet, ha assenyalat que «és necessari donar les gràcies a l’anterior equip de govern, i en especial a Margarita Palomares, perquè ho hem aconseguit entre tots gràcies a l’esforç» i, a més, ha destacat la importància de que el programa continue, ja que «són moltes famílies que estan a l’atur i es veuen beneficiades».

Segona fase del programa
El consistori ha rebut l’aprovació per a l’execució d’una segona fase del programa Et Formem, que contarà amb els set alumnes actuals i la incorporació de tres més. D’esta manera, durant el pròxim any, s’executarà la franja auxiliar en la zona disseminada de les Foies i una altra en el camí barranc dels Llops, s’eliminarà la vegetació arbustiva i es desenvoluparà un tallafocs en la part oest d’esta zona per evitar l’entrada de foc pel barranc.

Este programa, cofinançat per Labora.GVA i el Fons Social Europeu, pretén millorar l’ocupabilitat i facilitar la inserció de les persones en risc d’exclusió, al temps que es formen en prevenció de riscos laborals, inserció laboral, sensibilització medioambiental i en igualtat de gènere.

Per altra banda, també s’ha aprovat un taller formatiu, baix el nom «T.E. Ecosimat I: Conservació i recuperació patrimoni natural», que incorporarà a deu persones majors de 25 anys que es troben en situació d’atur. Este programa pretén millorar el medi natural i forestal i previndre els incendis forestals d’acord amb el pla local de prevenció d’incendis forestals de Simat de la Valldigna. D’esta manera, els participants aprendran les normes tècniques a complir, la gestió dels residus generals, així com la resta d’especificacions tècniques.

Zones d’actuació del programa Et Formem
L’alumnat participant ha estat treballant durant els últims sis mesos en quatre zones del terme municipal que es divideixen en l’àrea recreativa del riu Vaca, la ruta a la cova Patricio, la ruta Les Arcades i la recuperació i neteja de Forns de Calç.