• Inici
  • Actualitat
  • Simat de la Valldigna contracta a 6 joves a través dels programes EMPUJU i EMCUJU

Simat de la Valldigna contracta a 6 joves a través dels programes EMPUJU i EMCUJU

EMPUJU i EMCUJU

Simat de la Valldigna contracta a 6 joves a través dels programes  EMPUJU i EMCUJU

El consistori ha rebut 90.000 euros per dur a terme el projecte

L’Ajuntament de Simat de la Valldigna ha contractat a sis joves a través dels programes EMPUJU i EMCUJU, impulsats pel Servef i la Generalitat dins del marc del Sistema Nacional de Garantia Juvenil. Per a portar-ho a terme, el consistori ha rebut una subvenció de 88.835 euros amb l’objectiu d’impulsar la inserció laboral dels joves menors de 30 anys provinents de les comarques de la Safor i la Ribera durant un any amb un contracte de jornada completa.

Dins del programa EMCUJU, dirigit a persones qualificades, s’han incorporat una graduada en dret, una altra en periodisme i un provinent de les Ciències de l’Activitat Física i l’Esport. Per altra banda, s’han contractat dos peons i un tècnic administratiu dins del pla EMPUJU.

Els sis joves van ser rebuts al consistori per l’alcalde del municipi, Víctor Mansanet, i la regidora d’Hisenda, Desenvolupament Local i Educació, Lucía Bataller, que es van encarregar de donar-los l’enhorabona personalment per la seua incorporació. Mansanet els va remarcar que són uns “afortunats” perquè “molta gent s’ha quedat sense poder accedir al programa” i els ha demanat que “se senten com a casa” perquè durant este any “treballaran per Simat i la seua gent”. Per la seua banda, Bataller ha declarat que “és important que persones que accedeixen a la seua primera ocupació es formen en una institució pública que és la més pròxima a la ciutadania”.

Per poder beneficiar-se d’aquestes ajudes, els joves han de ser majors de 16 anys i menors de 30, i estar inscrits al Servef com a demandants d’ocupació, així com en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil.