• Inici
  • Actualitat
  • Vora un centenar de persones gaudiren de la música del ‘Cuarteto Nel Cuore’ ahir a Simat de la Valldigna

Vora un centenar de persones gaudiren de la música del ‘Cuarteto Nel Cuore’ ahir a Simat de la Valldigna

Concert_quartet4.jpeg

Es van interpretar obres de Beethoven i Mendelssohn i l’estrena absoluta de ‘Influences’, de Ximo Arias

El ‘Cuarteto Nel Cuore’ va actuar ahir diumenge a l’almàssera del Monestir de Santa Maria de la Valldigna davant un nombrós públic tant de Simat com d’altres punts de la comarca i la Comunitat.

El concert va ser presentat pel músic i compositor Ximo Arias Botías, qui va explicar les peces que anaven a ser interpretades pel quartet. Una d’elles, el quartet número 1, ‘Influences’, composta per ell i dedicada al quartet ‘Nel Cuore’ i que ahir tingué la seua estrena absoluta.

A banda d’aquesta obra, que va ser interpretada en la segona part del concert, el públic va gaudir en la primera part del Cuarteto Op. 18, número 4 en Do menor de Ludwig Van Beethoven i del Capriccio op. 81 en Mi menor de Felix Mendelssohn.

El quartet de corda ‘Nel Cuore’ va nàixer al Conservatori Superior de Música de València i ha actuat en nombroses ciutats tant d’Espanya com d’Itàlia. A més a més, han guanyat diversos certàmens de música de cambra i han impartit masterclass de quartet de corda.

El concert va ser organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Simat de la Valldigna i comptà amb el suport de la conselleria de Cultura. Els músics van aprofitar per a reivindicar ajudes per part de les institucions públiques a aquest tipus de música i van agrair a l’Ajuntament de Simat la seua iniciativa.

La regidora de Cultura, Almudena Donet, va declarar que l’equip de govern ha apostat sempre per donar suport a actuacions i música d’aquest tipus, ja que considera que «és important que la música clàssica en directe arribe també a municipis com el nostre». De fet, l’Ajuntament ha promogut actuacions musicals durant aquests anys tant d’estil clàssic, com el concert de Javier Bonet i Miriam Gómez-Morán, medieval, com l’actuació de Mara Aranda, jazzístic, com Magnòlia Jazzband o coral, amb el recent Encontre Coral Internacional, celebrat amb motiu del Dia de la Valldigna.