• Inici
  • Actualitat
  • Simat es manifesta a València per la defensa dels cítrics valencians

Simat es manifesta a València per la defensa dels cítrics valencians

Simat_manifestació_cítrics1.jpg

Vora un centenar de veïns i veïnes han reclamat la revisió dels tractats signats entre la Unió Europea i els països de l’Àfrica

Simat de la Valldigna va participar ahir diumenge en la manifestació reivindicativa i de protesta per la crisi de la taronja, organitzada per la Plataforma per la Dignitat del Llaurador, i que va recórrer els principals carrers de València en un ambient pacífic i unitari.

I és que la citricultura representa la principal activitat laboral del municipi de la Valldigna. Així doncs, per tal de facilitar la participació, l’Ajuntament de Simat va noliejar un autobús amb 50 participants i vora una cinquantena més van acudir-hi en vehicles propis. Una vegada allí, es van distribuir diverses pancartes que reclamaven un tractament just per al camp valencià, amb proclames com ‘La Valldigna indignada, la taronja arruïnada’ o ‘Ja n’hi ha prou d’abusos; el poble valencià no es rendirà’.

A la marxa van participar unes quatre mil persones entre agricultors i agricultores, jornalers, jornaleres, propietaris, propietàries i representants polítics de més d’un centenar de localitats de la geografia valenciana. La manifestació començà a l’estació del Nord i va discórrer per la plaça de l’Ajuntament fins a arribar a les portes de la Delegació de Govern, al carrer Colón, on es va llegir un manifest amb les principals reivindicacions com la revisió del tractat signat entre la Unió Europea i els països de l'Àfrica Meridional, i mesures en defensa de la citricultura valenciana.

Vicent Ribera, regidor d’Agricultura i Medi Ambient de l’Ajuntament de Simat de la Valldigna, ha agraït la col·laboració «de totes i tots els veïns que van fer un esforç per acudir a la manifestació en defensa dels nostres cítrics». A més, ha declarat que la concentració va ser «un èxit» i un punt d’encontre entre els pobles afectats per aquesta qüestió «on la solidaritat de totes les persones era palpable».

Simat_manifestació_cítrics2.jpg