• Inici
  • Actualitat
  • Josep Antoni Alberola rescata de l'oblit el músic Manuel Climent

Josep Antoni Alberola rescata de l'oblit el músic Manuel Climent

WhatsApp_Image_2019-03-22_at_16.07.44.jpeg

Una biografia essencial, un llibre excel·lent i molt ben redactat i estructurat, de lectura amena. Un treball d'investigació que reflecteix la personalitat del biografiat, però també del biògraf. "Manuel Climent, una biografia atípica d'un músic del segle XIX" , de l'amic Josep Antoni Alberola, músic i musicòleg, ens descobreix un compositor gandià (fins ara) no massa conegut, que evolucionà del conservadurisme al liberalisme gràcies al seu exili a París.

Manuel Climent i Cavedo va ser un romàntic que es que relacionà amb músics de la talla de Bertini, Auber o Chopin. Format com a organista en la Col·legiata de Gandia i altres locals eclesiàstics, va renunciar als hàbits religiosos per casar-se. A partir de la mort de la seua esposa, s'allistà en l'exèrcit carlí, s'exilià a França i acabà els seus dies a Madrid. Va escriure una "Gramàtica musical" i diverses obres, "sensuals i amb un marcat exhibicionisme tècnic", segons assenyalà el musicòleg Baltasar Saldoni.
Al remat, es tracta d'una obra divulgativa que recomane a estudiosos de la música, historiadors, historiadores i públic lector. Vull agrair a l'autor i amic la seua aportació a la musicologia i a la recuperació d'un músic nostrat.

WhatsApp_Image_2019-03-22_at_16.07.45.jpeg

WhatsApp_Image_2019-03-22_at_16.07.44_1.jpeg