• Inici
  • Actualitat
  • El cim de la senda del Toro té nou mobiliari gràcies a una subvenció de la Diputació de València

El cim de la senda del Toro té nou mobiliari gràcies a una subvenció de la Diputació de València

Simat_senda_Toro1.jpeg

S’han instal·lat dos bancs de fusta, una barana i una taula panoràmica al mirador

Els senderistes que arriben al cim de la senda del Toro, al terme municipal de Simat de la Valldigna, podran gaudir, a més del paisatge que mostra tota la Valldigna, d’una sèrie de millores en el mobiliari.

Aquestes han consistit en la instal·lació d’una taula panoràmica en la zona de la Creueta del Toro, des d’on es pot apreciar una vista global de la Valldigna, per tal d’ajudar als i a les senderistes a identificar les localitats, monuments i elements més característics del paisatge.

A més a més, s’han instal·lat dos bancs de fusta al llarg de la ruta on poder asseure’s i gaudir del paisatge i de les vistes panoràmiques de la senda. Tanmateix, s’ha instal·lat una barana per al condicionament d’una zona del mirador en la pujada de la senda.

Aquesta intervenció «pretén afavorir el patrimoni natural», declara la regidora de Turisme, Margarita Palomares. L’actuació ha tingut un import de 4.688 euros i ha estat possible gràcies a una subvenció de la Diputació de València, que ha assolit el 90% de la despesa. Aquest programa d’ajudes «està destinat a la realització i reposició d’infraestructures en recursos turístics a municipis de la província de València de menys de 30.000 habitants», indica l’edil simatera.

A més, amb aquestes actuacions «es vol fomentar el desenvolupament turístic local, així com formes de vida sana i esportiva en contacte amb la natura», manifesta Palomares. També es donen a conéixer espais naturals com la pedania del Pla de Corrals, on es concentren moltes persones en períodes estivals, i que disposa d’una àrea recreativa amb tots els serveis. Altres objectius són fomentar les visites a les muntanyes, donant una major comoditat a l’hora de realitzar les rutes, i la promoció del coneixement del paisatge característic de la Valldigna entre els usuaris de les sendes.

La senda del Toro PR-CV 50
Aquesta senda va ser homologada fa anys per la Federació d’Esport de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana, i està inscrita al Registre Públic de Senders de la Comunitat Valenciana. És una ruta senderista que recorre les principals sendes i camins tradicionals de la serra del Toro i ascendeix a les seues principals muntanyes, la Creueta, de 494 metres, i el Mirador, de 590 metres d’altitud.