• Inici
  • Actualitat
  • Una xarrada sobre educació postural reuneix a vora 60 persones a la Casa de la Cultura de Simat de la Valldigna

Una xarrada sobre educació postural reuneix a vora 60 persones a la Casa de la Cultura de Simat de la Valldigna

Simat_Xarrada_educació_postural.JPG

Va ser impartida per la fisioterapeuta Maite Oltra

El saló d’Actes de la Casa de la Cultura va acollir ahir una xarrada sobre educació postural, respiració i lesions habituals pel pas del temps a càrrec de la fisioterapeuta Maite Oltra.

La xarrada, de caràcter participatiu, es va centrar en l’educació postural i en descobrir quines accions quotidianes provoquen mal d’esquena. Les participants van anar descrivint aquelles accions diàries que repercutien en malestar físic, com fer el llit, i Oltra anava donant claus per tal de millorar la postura i, en conseqüència, evitar agreujar els problemes propis de l’edat avançada.

A més a més, va abordar les lesions més comunes pel pas del temps com l'artrosi o l’artritis, i va explicar les formes més recomanables per a dormir, per aixecar-se de la cadira... També va tractar aspectes com l’ergonomia, entesa com l’adaptació de l’entorn a cada persona segons les seues necessitats.

En finalitzar la sessió, va haver-hi un torn de preguntes on es van resoldre qüestions molt interessants com quina importància té la ingesta de calci.

La xarrada va estar organitzada per Rubén Braco, titulat en Ciències de l’activitat física i l’esport i professor de les activitats esportives organitzades per l’Ajuntament de Simat. Està previst que pròximament continuen aquestes xarrades, que comptaran amb la presència de nutricionistes o psicòlegs per tal de conèixer més aspectes relacionats amb el benestar físic i mental.

Bona part dels assistents a la xarrada provenien de les classes de Gimnàstica de Manteniment que ofereix l’Ajuntament de dilluns a dijous i que estan adreçades a la gent major per tal de donar-li moviment al cos amb exercicis senzills. La gent interessada en participar-hi pot sol·licitar més informació a l’Ajuntament.