• Inici
  • Actualitat
  • El professorat de l’IES Rei en Jaume d’Alzira visita Simat de la Valldigna per conèixer l’escenari d’El guardià de l’anell

El professorat de l’IES Rei en Jaume d’Alzira visita Simat de la Valldigna per conèixer l’escenari d’El guardià de l’anell

Simat_visita_IES_Rei_en_Jaume2.jpg

A l’obra de Vicent Pascual apareixen la Mesquita de la Xara o la Font Gran

Professors i professores de l’IES Rei en Jaume d’Alzira han visitat aquest dissabte la localitat de Simat de la Valldigna per tal de conèixer de primera mà algunes de les localitzacions de la novel·la juvenil ‘El guardià de l’anell’, escrita per Vicent Pascual i publicada per l’editorial Tabarca.

Al llarg de tot el Seminari, l’alcalde del municipi, Víctor Mansanet, juntament amb Sara Pastor, l’agent de turisme, han acompanyat el grup i els han explicat la història dels indrets que apareixen a l’obra i que cobren un paper molt important, com la Mesquita de la Xara (anomenada hui en dia Ermita de Santa Anna) o la Font Gran.

A més a més, han visitat el Llavador de la Font Gran, el Monestir de Santa Maria de la Valldigna i la Font Menor. També han gaudit de la seua gastronomia degustant els típics figatells i paella amb verdures de temporada.

Mansanet ha agraït la visita i l’interés per aquesta població i ha manifestat que Simat «és un poble acollidor» i que des de l’Ajuntament «se li està donant tota la projecció exterior possible per mitjà dels seus monuments artísticohistòrics i el seu patrimoni natural, ric en flora i fauna mediterrània».

Un best seller de la literatura juvenil
El guardià de l’anell va ser escrit a 1984 per Vicent Pascual (Silla, 1944), expert en didàctica i professor, que coneixia de primera mà les inquietuds dels joves i les seues necessitats. Narra l’aventura trepidant a la Valldigna d’una colla d’amics que es veuen involucrats en l’enigma del guardià de l’anell, un llegat de l’antiga civilització dels àrabs valencians.

Amb quasi 40 edicions, és considerat un dels llibres més exitosos de la literatura valenciana entre els més joves, i una lectura inclosa a les programacions didàctiques de nombrosos centres educatius de la Comunitat Valenciana des de la seua publicació fins a l’actualitat.