• Inici
  • Actualitat
  • Els Reis Mags van repartir il·lusió entre els xiquets i xiquetes de Simat de la Valldigna

Els Reis Mags van repartir il·lusió entre els xiquets i xiquetes de Simat de la Valldigna

Simat_cavalcada2.jpeg

En el seu parlament els van expressar que tenen sort de viure en un poble «acollidor i solidari» com Simat

Amb l’arribada de ses majestats els Reis Mags d’Orient, la màgia i la il·lusió tornaren a omplir, com cada 5 de gener, tots els indrets de Simat. I és que aquest dissabte va ser un dia molt especial i esperat tant per a grans com per a menuts.

Com a preludi de la cavalcada, a les dotze del migdia, els patges reials es van apropar fins a l’Ajuntament per tal de recollir les cartes que al llarg de la setmana els més menuts i menudes de cada casa havien dipositat a la bústia reial i per entregar-les a ses majestats. A més a més, molts xiquets i xiquetes van fer una llarga cua per poder entregar-les personalment als patges.

Ja a la vesprada, quan començava a fer-se de nit, la comitiva reial començà la Cavalcada des de la Font Menor, omplint els carrers de Simat de llum i colors, de música gràcies a la participació de la Societat Unió Musical de Simat, i de llepolies sense gluten per tal que tots i totes pogueren menjar.

Una vegada a l’altura de l’església, els Reis, com és tradicional, abandonaren per uns moments la cavalcada i entraren al temple parroquial, on s’estava celebrant la missa. Quan es van reincorporar a la cavalcada, feren el recorregut fins a la Font Gran i tornaren a la plaça de la Constitució per donar inici al parlament reial.

En aquesta ocasió va ser Melcior, des del balcó del Consistori, qui es va dirigir a tot el poble, que omplia de gom a gom la plaça. El Rei va preguntar als xiquets i xiquetes si s’havien portat bé aquest any i va assenyalar que, com a reis màgics, no podien consentir «que ningú perda la il·lusió de tindre joguets, de jugar, d’expressar els seus sentiments i de somiar». A més a més, va incidir en la sort que tenien els menuts i menudes «de viure en un poble com Simat, un poble acollidor i solidari» i per «viure en llibertat amb l’amor, l’afecte i l’estima de totes les persones que vos envolten».

Per finalitzar el seu parlament, els reis van dir que, junt amb els regals, també portaven «un sac ple de temps per poder compartir amb aquelles persones que estan a soles» i van convidar a tot el poble a «ser solidaris amb aquells xiquets i xiquetes que pateixen alguna malaltia, injustícies, abusos o són víctimes de la pobresa, la fam i les guerres; de la marginació i del maltractament».

Seguidament, un castell de focs d’artifici va concloure el parlament i donà inici un dels moments més esperats per tots, l’arribada, casa per casa, dels reis que portaven els regals dels xiquets i xiquetes simaters.

La regidora de Cultura, Educació i Festes, Almudena Donet, ha destacat la bona acollida que ha tingut el parlament d’enguany i que ha tingut molta difusió a les xarxes socials. A més a més, ha agraït la implicació i col·laboració de tot el poble en esta festa, ja siguen reis, patges, operaris municipals, Policia Local, mares, pares i familiars.

Simat_cavalcada.jpeg

Simat_cavalcada1.jpeg