INTERVENCIÓ DELS REIS MAGS D’ORIENT 2019

Simat_cavalcada3.jpeg

INTERVENCIÓ DELS REIS MAGS D’ORIENT SIMAT DE LA VALLDIGNA, 5 DE GENER DE 2019

Molt bona vesprada, xiquetes i xiquets de Simat.

Els reis Melcior, Gaspar i Baltasar volem agrair-vos esta calorosa benvinguda que ens heu dispensat.

De l’Orient fins a Occident, creuant boscos, mars i serralades, hem arribat per acompanyar-vos en esta nit màgica que tant desitgeu.

Sabem ben bé que ens espereu amb il·lusió i inclús amb impaciència, però ja estem ací, hem arribat al vostre poble, el qual estimem d’una mera especial.

Venim carregats de sacs i paquets plens de joguets, i amb el missatge d’amor, de pau, solidaritat, esperança i alegria, que ens complau compartir amb tots i amb totes vosaltres.

Ara ens agradaria que ens contestàreu a una veu:

—Vos heu portat bé?

—Heu complit amb els vostres deures, tant a l’escola com a casa?

—Heu sigut obedients i respectuosos?

De dir la veritat, veieu?, no costa res. Sou bona gent.

Sí, sou bona gent perquè igual que nosaltres penseu que tota persona té dret a la vida, a la llibertat, al benestar, a la seguretat; a l’educació, a la sanitat i també a tindre i disfrutar dels joguets.

Tot ser humà és igual i té els mateixos drets i deures, ja siga home o dona, d’un color o d’altre, d’un país o d’un altre, parle una llengua o un altra, professe una religió o no en tinga cap.

Com a reis màgics, no podem consentir que ningú perda la il·lusió de tindre joguets, de jugar, d’expressar els seus sentiments i de somiar.

Sabeu què? Teniu sort de viure en un poble com Simat, un poble acollidor i solidari.

Sou afortunats per viure en llibertat amb l’amor, l’afecte i l’estima de totes les persones que vos envolten: pares i mares, germans i germanes, familiars, amistats i col·legues.

Junt amb els regals, vos portem un sac ple de temps per poder compartir amb aquelles persones que estan a soles. Vos convidem a ser solidaris amb aquells xiquets i xiquetes que pateixen alguna malaltia, injustícies, abusos o són víctimes de la pobresa, la fam i les guerres; de la marginació i del maltractament.

En fi!, no voldríem despedir-nos sense assenyalar la importància de mantindre l’alegria, la convivència, la solidaritat i la bondat per acontentar l’enteniment, el cor i l’ànima, per construir un món millor, sostenible i en pau.

I ara, partiu a les vostres cases i tingau paciència, perquè acudirem a entregar-vos els joguets que heu demanat.

Gràcies per rebre’ns en esta nit màgica.

Un bes ben fort!