• Inici
  • Actualitat
  • Els 6 peons forestals dels programes EMCORD i EMCORP s’han incorporat hui a l’Ajuntament de Simat de la Valldigna

Els 6 peons forestals dels programes EMCORD i EMCORP s’han incorporat hui a l’Ajuntament de Simat de la Valldigna

SIMAT_EMCORP_I_EMCORD.jpeg

Durant l’any 2018 s’han contractat vora 80 persones a fi de pal·liar la crisi laboral

L’Ajuntament de Simat de la Valldigna ha contractat a 6 peons forestals de la localitat gràcies a l’adhesió als programes EMCORD i EMCORP, impulsats per la Generalitat Valenciana per fer front a l’atur.

Els treballadors i treballadores que s’han incorporat hui tindran un contracte de sis mesos de durada, durant els quals donaran suport a la Brigada Municipal amb tasques com la neteja de cunetes, barrancs i camins. A més a més, treballaran en el tallafoc de les Foies així com en la zona de les Arcades, les quals estan considerades béns de rellevància local per la seua antiguitat (segle XVIII) i valor artisticohistòric.

L’EMCORD 2018 és un programa de subvencions d’iniciativa social destinat a la contractació de persones en situació de desocupació de llarga durada, és a dir, que han de trobar-se inscrites al Servef com a demandants d’ocupació, almenys durant 12 mesos en un període de 18 mesos.

Per altra banda, els requisits del programa EMCORP 2018 són estar inscrits al Servef com a demandants d’ocupació i ser majors de 30 anys.

Aquestes contractacions han estat possibles gràcies a les subvencions atorgades per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball a través del Servei Valencià d’Ocupació i Formació per un valor de més de 43.600 euros.

Contractes durant l’any 2018

En total, l’Ajuntament de Simat de la Valldigna ha contractat durant l’any 2018 vora 80 nous treballadors i treballadores gràcies als diferents programes impulsats per la Generalitat Valenciana, el Servei Públic d’Ocupació Estatal, la Diputació de València i el mateix Ajuntament amb els plans d’ocupació local, els quals són finançats amb recursos propis del municipi.

Víctor Mansanet, alcalde del municipi, ha destacat que resulta «molt beneficiosa» l’adhesió a aquest tipus de programes, no només per a la localitat, «sinó per als seus veïns i veïnes, perquè ajuden a què els contractats i contractades tinguen una nova possibilitat en el món laboral».