• Inici
  • Actualitat
  • Un centenar de persones es concentren a Simat de la Valldigna per defensar els cítrics valencians

Un centenar de persones es concentren a Simat de la Valldigna per defensar els cítrics valencians

Concentració_Simat2.jpg

Reivindiquen mesures urgents per frenar l’arribada massiva de productes d’altres països

Un centenar de veïns i veïnes de Simat de la Valldigna es van congregar ahir a la porta de l’Ajuntament per tal d’exigir a l’Administració l’adopció de mesures de caràcter urgent que frenen l’arribada de cítrics d’altres països, especialment de Sud-àfrica, i que estan perjudicant greument el camp valencià.

Amb esta concentració, que va ser replicada a municipis de tota la província de València ahir, es vol traslladar a la Unió Europea la queixa per l’acord comercial que permet l’entrada massiva de productes a molt baix preu i que està arruïnant els interessos dels camps valencians.

Davant la nombrosa presència de jornalers, jornaleres, productors, treballadors i treballadores del camp així com de les seues famílies a la porta de la Casa Consistorial, l’alcalde del municipi, Víctor Mansanet, va declarar sentir-se orgullós i agraït per la resposta de la gent i remarcà que «hem d’estar tots units i unides per tal de defensar el que és nostre».

Mansanet va exigir «un tracte just, preus justos i respecte per la nostra agricultura» i demanà «que es remodele eixe acord de tal manera que es tinguen en compte els interessos de la citricultura valenciana».

La concentració va ser convocada pel mateix Ajuntament de Simat, que dóna suport a la Plataforma per la Dignitat del Llaurador, formada per organitzacions sindicals, municipis i entitats de tota la Comunitat Valenciana.

Concentració_Simat.jpg