• Inici
  • Actualitat
  • Simat de la Valldigna celebra l’última ‘Festa Estellés’ de l’any

Simat de la Valldigna celebra l’última ‘Festa Estellés’ de l’any

Simat_Festa_Estellés1.jpeg

L’acte va estar presentat per l’escriptor Josep Lozano i comptà amb l’actuació de Pau Alabajos

Diumenge a migdia es va celebrar en el Monestir de la Valldigna la darrera ‘Festa Estellés’ de l’any organitzada per la Conselleria d’Educació, Cultura, Investigació i Esport, la Mancomunicat de la Valldigna i l’Ajuntament de Simat.

L’acte, que va comptar amb més d’un centenar de persones, va estar presidit per l’escriptor Josep Lozano i l’alcalde de Simat, Víctor Mansanet, qui va donar la benvinguda als assistents i va recordar que aquest acte «és una iniciativa dels escriptors i escriptores valencians, i concretament del novel·lista Josep Lozano».

Precisament, Josep Lozano va ser el creador de la ‘Festa Estellés’ fa 10 anys amb la intenció «d’acostar l’obra de l'escriptor de Burjassot al poble i fer la gent partícip d’aquesta celebració per mitjà de la lectura espontània de versos seus».

En l’esmentat acte va intervenir el poeta Josep Bataller, l’ex actriu Magda Añó, i els escriptors Salvador Vendrell, Sico Fons, Jaume Talens, una alumna de l’IES Valldigna, i el cantant Pau Alabajos, qui va amenitzar la festa amb diverses cançons amb lletra de Vicent Andrés Estellés.

Durant l’acte, Víctor Mansanet va recordar el manifest de Simat, un document crític amb la situació cultural i política de la Comunitat Valenciana, signat a Simat en 2014, per diferents autors i autores, entre els quals hi ha Josep Lozano, Paco Muñoz, Anna Moner, Lluís Roda, i el mateix Mansanet, entre altres.

L’actuació de Pau Alabajos va ser molt emotiva, ja que, no només interpretà amb la seua guitarra textos d’Estellés, sinó que també explicà el seu compromís per la llengua i la cultura del poble valencià. L’actuació va finalitzar amb el cant de l’Estaca, acompanyat pel públic.

Simat_Pau_Alabajos.jpegSimat_festa_Estellés.jpeg