• Inici
  • Actualitat
  • Un centenar de persones participen en la cursa solidària en contra de la violència masclista a Simat de la Valldigna

Un centenar de persones participen en la cursa solidària en contra de la violència masclista a Simat de la Valldigna

Simat_manifest_violència_gènere.jpeg

La regidora Almudena Donet ha llegit el manifest del grup “Treballant per la Igualtat”

L’Ajuntament de Simat de la Valldigna ha organitzat aquesta vesprada una cursa solidària amb motiu de la celebració del Dia contra la violència a les dones, commemorat el passat 25 de novembre.

Amb aquest gest, en què ha participat al voltant d'un centenar de persones, la majoria dones i xiquets i xiquetes, tot el poble ha volgut mostrar la seua solidaritat amb les víctimes de violència masclista.

A més a més, la regidora d'associacionisme, Almudena Donet, ha llegit el manifest del grup “Treballant per la Igualtat”, integrat pels municipis del partit judicial de Sueca, i en el qual ha destacat, no solament l'escalada de violència masclista, sinó la proposta de “combatre aquest terrorisme masclista, no només per mitjà de lleis que garantisquen la igualtat, sinó a través de la coeducació, el feminisme, la perspectiva de gènere en totes les institucions, el compromís cívic i igualitari de la ciutadania, els mitjans de comunicació i la condemna ferma contra els maltractadors”, entre altres aspectes.

La regidora simatera ha recordat aquelles dones que són explotades sexualment en prostíbuls i en els carrers i ha afegit que "l’explotació sexual segueix sent violència normalitzada en la nostra societat".

En acabar la cursa, Donet ha repartit unes bosses d'agraïment per la participació i ha estat acompanyada per l'alcalde del municipi, Víctor Mansanet, així com per dues regidores de la corporació municipal.

Cal destacar que en esta iniciativa solidària de l'Ajuntament de Simat ha participat també la Policia Local així com el Club de Córrer La Llebre.