• Inici
  • Actualitat
  • L’Ajuntament de Simat de la Valldigna commemora el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona

L’Ajuntament de Simat de la Valldigna commemora el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona

Simat_de_la_Valldigna_viogen.jpg

Les activitats programades comprenen una cursa solidària i una xerrada

L’Ajuntament de Simat de la Valldigna ha organitzat una sèrie d’activitats per tal de commemorar el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona, que se celebra cada 25 de novembre.

La primera activitat serà una cursa solidària pel poble el dissabte 1 de desembre a les 17.00 hores. El punt d’inici serà la plaça de l’Ajuntament i discorrerà pels carrers de Simat. L’alcalde, Víctor Mansanet, fa una crida a totes i tots a participar-hi, de qualsevol edat i sexe, atés que «serà una concentració multitudinària per tal de dir ben fort que Simat està en contra de qualsevol mena de violència».

Per altra banda, el 13 de desembre, tindrà lloc una xerrada a càrrec de Carmen Juan Puig, psicòloga i experta en gènere i polítiques d’igualtat, que versarà sobre la violència de gènere. A més, comptarà amb la presència de la presidenta de Dorotea, una associació creada per informar, assessorar, orientar i donar suport a les dones víctimes de maltractament. L’entrada serà lliure i tindrà lloc a la Casa de la Cultura a les 19.30 hores.

Adhesió als manifests
Així mateix, des de l’Ajuntament simater, s’expressa l’adhesió al manifest elaborat pel grup Treballant per la Igualtat del qual forma part junt amb els quinze ajuntaments pertanyents al Partit Judicial de Sueca, policies locals, guàrdia civil i oficines d’atenció a les víctimes.

Des del grup, es manifesta la necessitat «d’una tribu sencera» per tal de combatre la violència masclista «perquè juntes i junts sumem». A més, es declara que la violència contra les dones té diferents arrels, profundes i imperceptibles per a molta gent i que només es podran tallar si hi ha un compromís ètic per part de cadascuna de les persones que componen el teixit social.