• Inici
  • Actualitat
  • Simat de la Valldigna acull aquest divendres l’11a Mostra de Contescoltes

Simat de la Valldigna acull aquest divendres l’11a Mostra de Contescoltes

CARTELL CONTESCOLTES

«Amb veu de dona» és la temàtica d’aquesta edició que reunirà al voltant de 350 professionals

L’11a Mostra de Contescoltes tindrà lloc aquest divendres, 19 d’octubre, al Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna. Després de celebrar l’any passat els deu anys de vida de la mostra, l’edició d’enguany posa l’accent en la temàtica de la dona sota el lema «Amb veu de dona».

Així doncs, la mostra pretén visibilitzar la situació de les dones com a narradores, escriptores, editores, llibreteres i bibliotecàries i plantejarà diverses qüestions com si està al mateix nivell de visibilitat la literatura masculina i la femenina, si els contes poden servir per a conscienciar sobre desigualtats, o si encara hi ha obstacles per a les dones en la indústria cultural del llibre.

La Mostra, que comptarà amb vora 350 professionals, començarà a les 9 del matí amb la recepció i l’entrega de documentació. La primera narradora serà Carmen Sara Floriano amb la sessió «Mujeres que cuentan». Seguidament, serà el torn de Núria Urioz, amb «Femení singular, en contra de la violència de gènere» i després el d’Alejandra Venturini amb «La princesa Sukimuki» per a públic infantil i familiar. Carmen Hidalgo presentarà «El comienzo de las 1001 noches» i després serà el torn de Tania Muñoz i Paula Carbonell, amb «Històries de dones i altres criatures extraordinàries».

L’última activitat del matí, a les 12.30 hores, serà la taula rodona, que comptarà amb la participació d’Elisa Sanchis, bibliotecària de l’Institut Valencià de la Dona durant 17 anys, Maite Fernández, gerent de la llibreria La gavina de Gandia, Roser Pérez, bibliotecària en l’IMAB de Gandia, Carmen Sara, escriptora i narradora oral, i Paula Carbonell i Tania Muñoz, membres de «L’informe Carter», un grup de treball que té com a objectiu reflexionar sobre questions gènere en l’àmbit de la narració i la tradició oral. La taula estarà moderada pel bibliotecari de la Biblioteca Pública de l’Olleria, Emili Juan.

Per tal de facilitar l’assistència als professionals que no puguen acudir pel matí, durant la vesprada es repetiran les sessions del matí. A més a més, com en edicions anteriors, la mostra comptarà amb l’exposició ‘Passeig de la lectura’, elaborada pel Centre Artístic Requenense i la Biblioteca Pública Municipal de Requena, i que enguany comptarà amb textos literaris d’autores com Emilia Pardo Bazán, Maruja Torres, Virginia Woolf o Dulce Chacón, entre altres.

Contescoltes com a punt d’encontre
Contescoltes es va crear amb els objectius de mostrar el treball d’aquells professionals que treballen per al foment de la lectura; crear un marc de participació i intercanvi entre els contacontes i els animadors o gestors culturals, bibliotecaris i altres mediadors que tinguen vinculació amb el món de l’animació lectora; fomentar la cooperació i comunicació; optimitzar recursos i oferir un espai per a la innovació.

Els organitzadors d’aquesta edició són els ajuntaments de Barx, Rafelcofer, Requena, Tavernes de la Valldigna i Simat de la Valldigna, a més de la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport. També hi col·laboren l’àrea de Cultura de la Diputació de València, el Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana, la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura, la Mancomunitat de la Valldigna i la Mancomunitat de Municipis de la Safor.

Simat Contescoltes