• Inici
  • Actualitat
  • L'Ajuntament de Simat de la Valldigna ha atorgat els premis Jaume II el Just al Club de Córrer la Llebre i a les mestres Rosa Maria Martín i Tatiana Mollà

L'Ajuntament de Simat de la Valldigna ha atorgat els premis Jaume II el Just al Club de Córrer la Llebre i a les mestres Rosa Maria Martín i Tatiana Mollà

SIMAT premiats 9 octubreL'Ajuntament de Simat de la Valldigna ha atorgat hui els Premis Jaume II el Just al Civisme i la Cultura que reconeixen les persones que han treballat a favor d'aquests valors al municipi.

Aquest acte s'ha celebrat en el marc de les activitats programades entorn la commemoració del 9 d'octubre, Dia de la Comunitat Valenciana i rep el nom del monarca Jaume II, nét del Conqueridor, per ser ell el fundador de la Valldigna i l'impulsor de la justa governança, la igualtat i la producció cultural als segles XIII i XIV.

Els guardonats en la tercera edició dels premis han sigut el Club de Córrer la Llebre i les docents i directores del CEIP Valldigna, Rosa Maria Martín Santandreu, i de l'Escoleta Municipal, Tatiana Mollà Pérez.

El primer tinent d’Alcalde, Vicent Ribera, ha entregat el guardó al Club de Córrer la Llebre i ha indicat que l’Ajuntament de Simat continuarà amb aquests premis "que reconeixen totes aquelles persones que engrandeixen el municipi".

L'alcalde de Simat, Víctor Mansanet, ha destacat "l'enorme feina" del club que "no només ha fet de l'esport un mitjà de participació, sinó que ha portat el nom de Simat més enllà del terme i la comarca". A més a més, aquest reconeixement arriba l'any que el club celebra el seu 35 aniversari i Mansanet ha assenyalat que durant aquest temps l'associació ha fet una passa molt important a favor de la cohesió, la integració, la inclusió i la promoció d'una ciutadania activa.

Per altra banda, el primer edil del municipi ha destacat de les dues docents i directores premiades que "han esmerçat tots els seus esforços per oferir al nostre alumnat un ensenyament de qualitat".

En aquesta ocasió, ha sigut la regidora d'Educació, Cultura i Festes, Almudena Donet, qui ha entregat el guardó a Rosa Maria Martín pels seus 25 anys al capdavant del CEIP Valldigna i ha destacat que des de la corporació lluitaran per una escola compromesa amb la qualitat i la innovació, "amb una pedagogia participativa, integral i personalitzada", basada en els valors de l'humanisme i "oberta a una societat plural en evolució constant".

Per altra banda, el premi a Tatiana Mollà, directora durant 10 anys a l'Escoleta Municipal, ha sigut entregat per la regidora d'Hisenda, Promoció econòmica i laboral i Turisme, Margarita Palomares, que amb emoció ha dit de Tatiana que ha estat el pilar de l’escoleta, afectuosa i conscient de les necessitats dels més menuts i menudes. A més a més, ha dit que l’Escoleta és un lloc on no només aprenen, sinó que se senten segurs i contents.

L'acte ha conclòs amb una foto de família i ha donat pas a la resta d'activitats programades per a hui com la batucada, la paella i la revetlla.