• Inici
  • Actualitat
  • El Monestir de Santa Maria de la Valldigna acull unes Jornades per a la difusió de l’Estatut d’Autonomia

El Monestir de Santa Maria de la Valldigna acull unes Jornades per a la difusió de l’Estatut d’Autonomia

CARTELL SIMAT ESTATUT

  • Tant la visita teatralitzada al Monestir com el concert de Mireia Vives i Borja Penalba comptaran amb un intèrpret en llengua de signes

El Monestir de Santa Maria de la Valldigna serà aquest cap de setmana l’escenari d’un conjunt d’activitats programades per la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Simat de la Valldigna per tal de difondre l’Estatut d’Autonomia. Enguany, a més, coincideix amb una data especial, puix es commemora el 600 aniversari de la creació de la Generalitat Valenciana.

Amb la celebració d’aquestes jornades, es posa de manifest la presència del Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna en l’Estatut d’Autonomia, que en l’article 57 concretament, en una referència explícita, és considerat un «símbol de la grandesa del poble valencià reconegut com a nacionalitat històrica». A més a més, compta, des de 2008, amb una llei pròpia, la Llei 10/2008, de 3 de juliol de 2008, de la Generalitat, del Reial Monestir de Santa Maria de la Valldigna.

Així doncs, les activitats programades per enguany començaran amb una conferència col·loqui sobre ‘El Dret Civil Foral Valencià’, que tindrà lloc a l’almàssera del Monestir el divendres, 28 de setembre, a les 18 hores. En ella intervindran membres de l’Associació de Juristes Valencians, així com el Degà del Col·legi d’Advocats de Sueca, Jesús Salvador Muñoz Carrasquer.

Seguidament, hi haurà una taula redona sobre ‘La recuperació del Dret Civil Valencià’ en què s’abordarà la qüestió de com millorar les lleis civils que ens afecten dia a dia i en la qual participaran, entre altres, Toni Such, director general d’Administració Local, Ricard Sixto, Diputat al Congrés, i Tomàs Ferrandis, president de la Mancomunitat de Municipis de la Safor.

Les activitats previstes per al dissabte 29 de setembre començaran a les 18.30 hores amb una visita teatralitzada al Monestir i un concert de música en valencià a càrrec de Mireia Vives i Borja Penalba, a partir de les 20 hores, els quals presentaran el seu últim treball Línies en el cel elèctric.

Difusió de la cultura per a tothom

Cal destacar que tant la visita teatralitzada com el concert del dissabte comptaran amb un intèrpret en llengua de signes per tal de fer accessible les activitats a les persones amb diversitat funcional auditiva. D’aquesta forma, i coincidint amb la setmana internacional de les persones sordes, des de l’Ajuntament de Simat de la Valldigna es fa una aposta ferma per difondre la cultura sense barreres.

A banda, per al públic escolar, hi ha prevista una jornada lúdica-educativa amb un taller de recreació històrica anomenat ‘Guardians del patrimoni’ per difondre l’evolució i la consolidació del model de convivència valencià des de 1982 fins a l’actualitat, així com els valors inherents al conjunt del Monestir i del seu entorn.

Totes les activitats són gratuïtes i estan subvencionades per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, amb la finalitat de difondre l’Estatut d’Autonomia i divulgar el Dret Foral Civil Valencià. D’altra banda, l’organització de les jornades ha estat a càrrec de la Regidoria de Turisme de Simat de la Valldigna, amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

Per a més informació, podeu telefonar als números 962810920 i 618020272.