• Inici
  • Actualitat
  • Simat de la Valldigna contracta 16 joves a l’atur gràcies als programes Emcuju i Empuju

Simat de la Valldigna contracta 16 joves a l’atur gràcies als programes Emcuju i Empuju

 

L’Ajuntament de Simat de la Valldigna ha contractat 16 joves mitjançant els programes Emcuju i Empuju impulsats pel Servef i la Generalitat Valenciana i dins del marc del Sistema Nacional de Garantia Juvenil. Per poder dur a terme aquestes contractacions, l’Ajuntament ha rebut una subvenció de 266.753 euros.

Amb aquesta iniciativa, que pretén incentivar la inserció laboral de joves menors de 30 anys, els 16 beneficiaris i beneficiàries, de les comarques de la Safor i la Ribera, podran exercir la seua professió en dependències municipals amb contractes d’un any de durada.

 

Durant la jornada d’incorporació dels beneficiaris, l’alcalde del municipi, Víctor Mansanet, ha ensenyat als joves les dependències municipals i els ha presentat la realitat de Simat, així com que els ha remarcat que són uns «afortunats» per poder gaudir d’aquesta oportunitat laboral quan són molts els joves que malauradament estan a l’atur. A més, la regidora de Promoció Econòmica i Laboral, Margarita Palomares, ha indicat a cada jove quines seran les tasques a desenvolupar al llarg d’aquest any.

El programa Empuju té com a destinataris persones qualificades i no qualificades, i en aquesta convocatòria s’han contractat 9 persones amb els següents perfils professionals: peons agropecuaris, tècnics administratius, informàtics, tècnics d’educació infantil i d’educació física.

D’altra banda, al programa Emcuju, adreçat a persones qualificades, s’han contractat 7 joves amb les titulacions de: Ciències Polítiques, Dret, Administratiu i Finances, Psicologia, Filologia Hispànica, Magisteri i Periodisme.

Per poder beneficiar-se d’aquestes ajudes, els joves han de ser majors de 16 anys i menors de 30, i estar inscrits al Servef com a demandants d’ocupació, així com en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil.