• Inici
  • Actualitat
  • La vicepresidenta de la Diputació de València visita Simat de la Valldigna

La vicepresidenta de la Diputació de València visita Simat de la Valldigna

ok

Durant la legislatura Simat de la Valldigna ha rebut al voltant de 617.000 euros amb subvencions

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, va visitar ahir pel matí Simat de la Valldigna per veure in situ les actuacions realitzades al municipi mitjançant subvencions rebudes per part de la corporació provincial, junt amb l’alcalde, Víctor Mansanet, amb el primer tinent d’alcalde, Vicent Ribera, i part de la corporació municipal.
La primera parada d’Amigó fou al consistori on va signar en el llibre d’honor de l’Ajuntament rodejada per part la corporació local i després al Saló d’Actes on es va realitzar una xicoteta reunió amb representants de les diferents associacions de la localitat, on se’ls va traslladar als representants les subvencions rebudes per part de la Diputació i què és el que s’ha millorat i el que s’està millorant amb les subvencions. A més, tant l’alcalde del municipi com el primer tinent d’alcalde, li traslladaren a la vicepresidenta la necessitat de continuar treballant conjuntament per fer de Simat un poble més accessible per a totes i tots i també, la necessitat d’arreglar alguns punts de la CV-600.
Tot seguit li van ensenyar a Amigó algunes de les intervencions que s’han realitzat a Simat, atès que en el període que es du de legislatura l’Ajuntament ha aconseguit al voltant de 617.234,34 euros per a millorar l’accessibilitat i la vida dels veïns i veïnes de Simat, procedents de programes provincials, com per exemple, el programa d’Inversions Financerament Sostenibles (IFM) als anys 2015, 2016 i 2017. Amb este tipus de programa, s’ha pogut millorar l’accessibilitat al CEIP Valldigna; repavimentació de camins i carrers com el carrer Sanchis Guarner, així com eliminar barreres arquitectòniques i adequar les infraestructures d’abastiment i sanejament d’aigua, a més de millorar l’enllumenat públic, i netejar el Riu Vaca al seu pas per Simat de la Valldigna.
L’Alcalde de Simat, Víctor Mansanet, es va mostrar molt satisfet amb les ajudes rebudes per part de la Diputació de València i va manifestar que «estem molt contents amb la labor i amb l’ajuda que ens estan prestant des de la corporació provincial. En estos tres anys ja portem 617.234 euros en subvencions, més els 245.000 euros per a este any, 2018, amb el nou pla biennal de Servicis i Obres Municipals (SOM). Mai l’Ajuntament de Simat havia tingut una ajuda tant important com esta i a més, són els nostres veïns i veïnes els que decidixen on volen que es destinen part d’estes ajudes amb els pressupostos participatius».
Per la seua banda, la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, també es va mostrar molt contenta perquè «han convocat a totes les associacions del municipi per tal d’explicar el que s’està fent per part de l’Ajuntament amb col·laboració amb la Diputació. Esta és la manera de treballar que nosaltres volem traslladar, que els alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores decidisquen on volen invertir les subvencions, i si a més els equips de govern demanen a la ciutadania que participen amb estes decisions aconseguim que siguen els ciutadans i ciutadanes qui decidisquen on volen que es traslladen els diners dels valencians i valencianes». I va continuar Amigó «he vist que no han invertit en obres faraòniques, tal i com ho estem constatant en tots els municipis que visitem, ja què hi ha altres necessitats més importants i que milloren el dia a dia dels veïns i veïnes, com és la repavimentació dels carrers, la xarxa d’aigua o el clavegueram» va manifestar la vicepresidenta de la Diputació.

IMG 4299

També, gràcies al Pla Provincial d’Obres i Servicis (PPOS) i a les subvencions rebudes durant els anys 2016 i 2017 amb un total de 237.874,69 euros, Simat de la Valldigna, ha millorat i adequat les infraestructures d’abastiment i sanejament del carrer Calvari, i d’altres, així com l’accessibilitat i l’adequació de la xarxa pluvial als carrers França, Joanot Martorell i carrer Calvari, a més de millorar en diferents parts de la localitat l’enllumenat públic.
A més, l’Ajuntament va rebre a l’any 2016, 2.554,86 euros, per a millorar la senyalització i les infraestructures dels itineraris turístics, ja que el consistori aposta fermament per a impulsar el turisme a la localitat i a tota la subcomarca de la Valldigna.