• Inici
  • Actualitat
  • Simat de la Valldigna es manifesta contra l’escassa pujada de les pensions

Simat de la Valldigna es manifesta contra l’escassa pujada de les pensions

IMG 3021

Més de mig centenar de persones s’han reunit este matí a la Font Gran per reivindicar unes pensions dignes

A Simat de la Valldigna s’han reunit més de mig centenar de pensionistes per a manifestar-se contra l’escassa pujada de les pensions per part del Govern Central, tan sols un 0,25% s’han incrementat respecte a l’any anterior. L’alcalde de la localitat, Víctor Mansanet, ha volgut mostrar-los el seu suport i també ha participat a la manifestació.
Este escàs increment suposa la continua pèrdua del poder adquisitiu que porten patint durant els últims anys, per això el que reclamen són unes pensiones dignes per tots els anys treballats. A més, gràcies als pensionistes moltes famílies han pogut sobreviure a la crisi que encara hui s’està patint, a tot l’estat espanyol en general i, a Simat en particular.
Mansanet, ha volgut reivindicar el paper dels pensionistes en la societat «atès que han treballat durant molts anys i molt dur per construir un país, i no es mereixen este tracte tan injust per part del govern».

IMG 3011

També, esta marxa ha servit per reclamar les pensions que hi quedaran per als més joves, atès que cada vegada la vidriola de la Seguretat Social està més danyada.
Baix el lema Volem pensió, manifestació, s’han recorregut els principals carrers de Simat, començant a la Font Gran i acabant a la Font Menor, dos llocs emblemàtics de la localitat per així donar-li major visibilitat a la manifestació. Durant el recorregut s’han pogut llegir lemes com: Les pensions un dret guanyat i mal pagat; Estat del malestar, iaios congelats, fills hipotecats i néts aturats; Volem una digna pensió i els lladres a la presó; Per unes pensions dignes ja, entre d’altres.
L’agrupació de dones que ha convocat esta marxa han manifestat que «no es pot romandre de braços creuats després del ridícul augment de les pensions, sobretot perquè una gran part de les persones pensionistes cada vegada estan més prop del llindar de pobresa».