Simat de la Valldigna celebra el Dia de l’Arbre

Grup

El municipi de la Safor va celebrar el Dia de l’Arbre amb la plantació de 400 pins

Simat de la Valldigna ha celebrat este diumenge, 11 febrer, el Dia de l’Arbre amb una participació de mig centenar de persones, on els xiquets i les xiquetes de la localitat van ser els principals protagonistes. La plantada popular, que ha estat organitzada pel consistori simater, es va realitzar a la zona de Clots d’Isidoro, atès que va estar afectada per tres incendis.
La iniciativa, que ja ve celebrant-se durant més de 10 anys, pretén sensibilitzar a la població de la importància de la naturalesa i dels beneficis que aporta en el dia a dia de les persones, a més de reflexionar sobre la necessitat de protegir la natura.

Entre tots i totes les que hi participaren a la jornada mediambiental plantaren un total de 400 pins, ja que es tracta d’una zona adequada per a la repoblació d’este tipus d’arbre. A més, els menuts contaren amb etiquetes per posar el seu nom als pins que plantaren, i així tenir un bon record d’este dia i recordar d’esta manera que elles i ells ajudaren a la reforestació d’esta zona tant afectada pels incendis.

El regidor de Medi Ambient, Vicent Ribera, ha assenyalat que «l’Ajuntament de Simat de la Valldigna té la intenció de conscienciar a totes les persones de la necessitat de repoblar les muntanyes, atès que, si desapareix la vegetació ens trobarem en perill d’una probable desertització del nostre territori». I a continuat, «a més l’activitat que hem celebrat ajuda a conscienciar als menuts de protegir l’entorn que ens envolta».

Per a facilitar la jornada de reforestació, la brigada municipal es va encarregar de fer els clots on es plantaren els pins, per posar més facilitats a les persones que hi participaren. A més, des del Consistori agraïren la participació a totes i tots aquells que hi van acudir amb un esmorzar popular.
L’activitat es tenia que realitzar el passat 4 de febrer, però degut a les previsions meteorològiques per pluja, va estar ajornada per a este diumenge.