• Inici
  • Actualitat
  • L’Ajuntament de Simat de la Valldigna recorda l’Ordenança de Protecció de l’Espai Urbà

L’Ajuntament de Simat de la Valldigna recorda l’Ordenança de Protecció de l’Espai Urbà

f049445b-5dc6-4b4f-b5a9-ff680cf12762

L’ajuntament de Simat de la Valldigna vol recordar a tots els veïns i veïnes de la població, l’Ordenança Municipal de Protecció de l’Espai Urbà modificada el 15 d’abril de 2010, on es recull, entre d’altres, al capítol IX dedicat a la degradació visual de l’entorn urbà les normes de conducta que han de respectar tots els veïns i veïnes de Simat.
L’article 28 d’este capítol expressa «esta prohibit realitzar tot tipus de grafit, pintada, taca o gargot, escrit, inscripció o grafisme, amb qualsevol matèria (tinta, pintura, matèria orgànica o semblants), o bé ratllant la superfície, sobre qualsevol element de l’espai públic o, vies públiques en general».
Així com també, es recull el règim de sancions a l’article 29 del capítol abans citat. «La realització de conductes descrites en l’article precedent tindrà la consideració d’infracció lleu, i serà sancionada amb una multa de fins a 750 euros, llevat que el fet constituïsca una infracció més greu».
Pel que fa, les infraccions greus seran aquelles pintades o grafits que es realitzen a elements de transport; parcs i jardins; en les fatxades del immobles (públics o privats); en els senyals de circulació o d’identificació viària; i estaran sancionades amb una multa de 750,01 a 1500 euros. I tindran caràcter de molt greu amb sancions de 1500,01 a 3000 euros quan les pintades o grafits es realitzen sobre monuments o edificis catalogats o protegits i edificis o instal·lacions públiques.
Però, queden exclosos de sancions els murals artístics que es realitzen amb autorització municipal o del propietari. I també, aquells que vulguen realitzar una pintada de caire festiu o commemoratiu, caldrà que sol·liciten permís a l’ajuntament, i els responsables municipals els diran quint tipus de material caldrà que utilitzen, sent estos, clarió o calç.

Foto 1