• Inici
  • Actualitat
  • L’Ajuntament de Simat de la Valldigna comença l’exercici 2018 amb una reducció del 5% dels impostos dels Béns Immobles rústics i urbans

L’Ajuntament de Simat de la Valldigna comença l’exercici 2018 amb una reducció del 5% dels impostos dels Béns Immobles rústics i urbans

Foto ajuntament

El dia 28 de desembre de 2017 es va fer oficial esta reducció amb la publicació al Butlletí Oficial de la Província de València.

La nova ordenança municipal sobre la reducció en un 5% de l’Impost de Béns Immobles urbans i rústics ja ha entrat en vigor després de la seua publicació al Butlletí Oficial de la Província de València en l’edicte publicat el 28 de desembre de 2017, i des de l’1 de gener ja ha començat a aplicar-se.
La modificació de l’ordenança fiscal va passar a exposició pública durant un període de trenta dies per a qui ho considerarà, poder presentar reclamacions o suggeriments i, tal i com es s’exposa a l’edicte no hi va haver cap tipus de certificat en el qual s’exposaren reclamacions o suggeriments.
La reducció de Béns Immobles va estar aprovada per unanimitat en sessió de Ple extraordinari i urgent el passat dos de novembre al Saló de Plens del Consistori. Esta baixada dels impostos suposarà una disminució de la recaptació municipal d’uns 40.000 euros en l’exercici 2018.
D’esta manera es baixa en quatre punts l’IBI urbana, passant del 0,78% al 0,74% i, quant a l’IBI rústic, es redueix del 0,885% al 0,84%. La reducció ha estat sobretot, gràcies als diners rebuts pel Fons de Cooperació Municipal, per part de la Generalitat Valenciana i la Diputació de València conjuntament.
Els comptes sanejats de l’Ajuntament i el deute públic de 0 euros per habitants, permet que es puguen rebaixar els esmentats impostos i, a més, l’alcalde de Simat de la Valldigna, Víctor Mansanet, ha manifestat que es tracta d’una molt bona noticia per a tots els veïns i veïnes del municipi, «atès que d’esta manera se’ls pot ajudar a pal·liar en la mesura del que siga possible la crisi laboral i econòmica que pateix part de la població».