Horaris del monestir

  • Hivern: de 9:00h a 15:00h, i de 16:00h a 18:00h.
  • Estiu: de 9:00h a 14:00h, i de 17:00h a 20:00h.
    Per a més informació i visites de grups s’ha de cridar al telèfon 96 281 16 36.

Turisme

Situat dins de la comarca de La Safor, en la província de València, Simat de la Valldigna forma part d´una vall anomenada La Valldigna, que constitueix una subcomarca natural rodejada per les muntanyes de la serra de la Corbera al nord, la del Mondúver al sud, i, oberta cap a llevant, des d´on s´estén fins al mar.

Simat, un munt de formes de gaudir de la cultura i la natura

Esta denominació, Valldigna, es remunta històricament als temps de Jaume II el Just, qui, en passar per l’antiga Vall d´Alfàndech, impressionat per la seua bellesa i fertilitat, es girà cap a l´abat del monestir cistercenc de Santes Creus, i exclamà: “Vall digna per a un monestir de la vostra religió”. L´abat prosseguí: “Vall digna” i des d´eixe moment, la vall es denominaria Valldigna.

Simat és un poble d’interior, on podreu descobrir la cultura, la història i les tradicions més arrelades d’una població que ha sabut conservar la seua autenticitat amb el pas del temps. Diferents rutes turístiques us serviran de guia per conéixer el patrimoni històric, cultural i natural: Els Tresors de Simat –ruta urbana- i la Ruta de l’Aigua – Ruta del reg tradicional i Ruta de les Fonts-.

Simat de la Valldigna s’alça als peus de la Serra del Toro, en un entorn natural privilegiat, envoltat per muntanyes i camps de tarongers, on a través de les rutes de senderisme podreu gaudir de la naturalesa descobrint les seues muntanyes, coves, fonts i barrancs.

Passeig 9 d’Octubre, s/n
46750 – Simat de la Valldigna (València)
Tel: +34 962 810 920
Fax: +34 962 811 984
E-mail: simatv@touristinfo.net
www.simat.org
www.comunitatvalenciana.com

Tourist Info